Το Προσωπικό

Έργο Λόγος Ομιλία και Πράξη | Kαρατζιά Μαρία
Κέντρο Λογοθεραπείας Χαλκίδα


 

Καρατζιά Μαρία - Επιστημονική Υπεύθυνη

Η Μαρία Καρατζιά είναι πτυχιούχος Λογοπεδικός - Λογοπαθολόγος, Πανεπιστημίου Kliment Ohridski of Sofia από το 2001. Μετεκπαιδεύτηκε στις φωνολογικές - αρθρωτικές δυσκολίες και στις Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές σε παιδιά και εφήβους. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών, συμμετέχοντας σε συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Από το 2008 είναι και πτυχιούχος Εργοθεραπεύτρια του Ανώτερου Τεχνολογικού Ιδρύματος ΑΤΕΙ Αθηνών των Σχολών υγείας και πρόνοιας και έχει πιστοποιητικό παρακολούθησης των τριών κύκλων (ΑΟ1, ΑΟ2, ΑΟ3) στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση αναγνωρισμένο από το ΑΟΤΑ (American Occupation Therapy Association). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπεπυτών Ν.Π.Δ.Δ.

Το 2016 πήρε το Μεταπτυχιακό στην σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης Τor Vergata και έχει και Παιδαγωγική Επάρκεια. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της Λογοπαθολόγου και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της Εργοθεραπεύτριας.

Έχει πιστοποίηση των ακόλουθων θεραπευτικών μεθόδων :
​​​​​​- Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης
- Θεραπευτικής Ακρόασης 
- Της κινησιοπαιδαγωγικής Μεθόδου Sherborne
- Του Αθηνά ΤΕΣΤ-διάγνωση και αποκατάσταση
- Της MFT (Μυολειτουργικής θεραπείας)
- Της Οral Placemant Therapy 
- Του Μέταφων Τεστ (Αξιολόγηση φωνολογικών δεξιοτήτων)
- Βοston test aphasia examination (διαγνωστικό τεστ αφασίας για ενήλικες μετά από εγκεφαλικό)
- Πρόγραμμα εντατικής αλληλεπίδρασης (πρακτική μέθοδος προσέγγισης  ατόμων με σοβαρές και πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες, η οποία τους βοηθά να σχετιστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους ανθρώπους γύρω τους).

Ιδιωτεύει από το 2001 πραγματοποιώντας εξατομικευμένα λογοθεραπευτικά προγράμματα αποκατάστασης διαταραχών λόγου  και ομιλίας σε νηπιακή, παιδική και εφηβική ηλικία. Συμμετέχει σε κλινικά ερευνητικά προγράμματα σε θέματα αργοπορημένης ομιλίας και δυσκολιών άρθρωσης.

Από το 2012 δουλεύει στο κέντρο το οποίο είναι και υπεύθυνη ως Εργοθεραπεύτρια.

Πλήρες Βιογραφικό

 

Συνεργάτες


Αναστασία Μπαλάνου

Βιογραφικό

Βάσια Καλυβίτη

Βιογραφικό

Χριστίνα Σωτ. Καλαβρή - Ψυχολόγος

Βιογραφικό